Aanbod therapeutische

massages

Hoofdpijnmassage

Ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn, en dat minimaal één dag in de week. Hoofdpijn kan ervoor zorgen dat sommige mensen niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Dit gaat ten koste van je sociale leven, maar het heeft ook gevolgen voor je werksituatie. Twee procent van alle Nederlanders heeft hoofdpijn als gevolg van te veel pijnstillers of te veel cafeïne. Maar ook veelvuldig gebruik van smartphone en computer levert problemen op, evenals een slechte houding.

Er zijn diverse soorten hoofdpijn:

-migraine

-(kinder)migraine

-spanningshoofdpijn

-clusterhoofdpijn

-chronische dagelijkse hoofdpijn

-medicatie afhankelijke hoofdpijn

Pijn is een alarmsignaal dat aangeeft dat het lichaam aandacht nodig heeft. De oorzaak van pijn kan lichamelijk, maar ook emotioneel van aard zijn. Pijn wordt altijd verergerd door spanning, vermoeidheid, stress en angst. Door spanning te verminderen en de circulatie te verbeteren, kun je pijn verlichten. 

De speciale hoofdpijnmassage kan de klachten verlichten en voorkomen. Onze hoofdpijnmassage bestaat uit een massage van 30 minuten, waarbij de aandacht wordt gericht op de rug, de nek en het hoofd. Met drukpunttechniek en speciale massagegrepen zorgen we ervoor dat de klachten in veel gevallen afnemen en  soms zelfs verdwijnen. Deze massage kan ook worden gegeven samen met een ontspanningsmassage, en duurt dan 55 minuten.

Rugpijnmassage

Rugproblemen zijn de meest voorkomende klachten in onze Westerse beschaving. Ongeveer 80 procent van de Nederlanders (volwassenen) ervaart regelmatig zeurende en stekende pijn in de (onder)rug of schouders. Rugpijn is een verzamelnaam van diverse rugklachten. De meerderheid van de rugklachten heeft te maken met stress, een slechte houding, ongelukken of verzwakte buik- en rugspieren. Dit is niet alleen een sociaal-medisch probleem (je kunt niet meer lekker bewegen en je sociale leven wordt minder), maar het is ook een financieel probleem vanwege het grote ziekteverzuim. 

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de rugpijnklachten vallen onder de zogenaamde niet-specifieke klachten. Dit wil zeggen dat de arts, na onderzoek, geen medisch aanwijsbare reden kan aangeven voor de klachten. Wel pijn, geen oorzaak? Veel rugpijnklachten, vooral de niet-medische aanwijsbare klachten, zijn afgeleide pijnklachten.  De pijn in de rug wordt veroorzaakt door een pijnpunt op een andere plaats in het lichaam, maar uit zich bijvoorbeeld in de onderrug. Deze afgeleide pijnklachten zijn vaak goed te behandelen met verschillende massagetechnieken.

Onze speciale rugpijnmassage verlicht de pijn en zorgt voor ontspanning. Voor klachten met een medische oorzaak (o.a. hernia, wervelbeschadiging, versleten wervels,trauma, enz.) is het natuurlijk belangrijk dat je eerst je arts raadpleegt voor je je zich laat masseren.

Klassieke Zweedse (ontspannings) massage & Shiatsu

Een ontspannen rustige massage van nek/rug/schouders of het gehele lichaam, gegeven met warme olie, op een verwarmde massagetafel. Heerlijk om stress af te voeren, of om klachten die zijn ontstaan door een verkeerde werkhouding of sport te verhelpen.

De massage van het hele lichaam kan worden afgesloten met een gezichtsmassage/hoofdhuidmassage. Massage ondersteunt en herstelt het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Deze massage kan zowel in een ontspannen als activerend tempo worden gegeven, naar gelang je wensen.

In overleg kunnen ook andere massages (bv de hoofdpijnmassage of de rugpijnmassage) in deze massage worden verwerkt.

Een massage zorgt ook voor:

Een massage zorgt ook voor:

 -Het versterken van lymfesysteem.
 -Verlichting van spierkrampen en voorkomen van blessures.
 -Verlagen van de bloeddruk.
 -Opname van zuurstof in de spieren.
 -Verbetering van het bewegingsapparaat.
 -Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller endorfine
 -Versterking van het immuunsysteem

Shiatsu

De klassieke ontspanningsmassage kan gecombineerd worden met Shiatsu. 

Shiatsu is een Japanse massagetechniek die wordt ingezet om het lichaam en de geest in balans te brengen. In het Japans betekent shi vinger en atsu druk. De shiatsutherapeut gebruikt de duimen, handpalmen, vingers én het eigen lichaamsgewicht om druk uit te oefenen op de acupunctuurpunten en op de meridianen. Ook gewrichtsmanipulatie en strekking van lichaamsdelen zijn onderdeel van een shiatsu-massage. De massage ontspant, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van gewrichten. Ook zorgt shiatsu voor een goede circulatie van de bloed- en lichaamsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen.

Shiatsu is een holistische behandelmethode: lichaam en geest worden benaderd als één geheel. Tijdens de behandeling kan dus blijken dat klachten op één bepaalde plek eigenlijk zijn gerelateerd aan een storing op een hele andere locatie. De shiatsutherapeut houdt dus rekening met meer dan alleen het aangedane gebied. Shiatsu bevordert het zelfgenezend vermogen, zodat het lichaam zelf de oorzaak van de klacht(en) direct aanpakt.

Shiatsu kan preventief worden ingezet. Verder verlicht het bij (pijn)klachten, zoals RSI, vastzittende spieren, nek-, schouder- en rugklachten, chronische pijn, bij neurologische aandoeningen (zenuwpijn, ischias, rugpijn, Parkinson) en ter behandeling van burn-out, lichte depressieve gevoelens, fibromyalgie en (verklaarbare) vermoeidheid. Shiatsu heeft ook een positieve werking bij reumatische aandoeningen (artrose, reuma), hormonale klachten (PMS, menopauze), stofwisselingsproblemen (obstipatie) en hoofdpijn en migraine.

(Bron: Zhong, Nederlandse Vereniging voor traditionele Chinese geneeskunde)

Hotstone Massage

Een massage met warme basaltstenen. Met de stenen wordt ontspannen gemasseerd, waardoor de warmte het spierweefsel goed kan bereiken. De massage werkt ontgiftend en ontspannend, bovendien wordt de doorbloeding bevorderd. Lichaam en geest komen tot rust.

Door de combinatie van de warme stenen en de beweging met de stenen is het mogelijk om dieper gelegen weefsel te behandelen. Een Hotstone massage zorgt voor ontspanning tot op het diepste niveau.

Daarnaast is een Hotstone massage pure verwennerij en de massage is niet voor niets de nummer 1 onder de wellnessmassages.

Wat is het effect van een Hotstone massage?

Een Hotstone massage ondersteunt en herstelt het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Een Hotstone massage zorgt oa voor:

-Ontspanning.

-Stressvermindering.

-Betere doorbloeding.

-Ontspanning van stijve spieren.

Maar een Hotstone massage is bovenal puur genieten. 

* Als de temperatuur buiten boven de 24 graden komt, wordt deze massage niet gegeven.

Een massage zorgt ook voor:

Een massage zorgt ook voor:

 -Het versterken van lymfesysteem.
 -Verlichting van spierkrampen en voorkomen van blessures.
 -Verlagen van de bloeddruk.
 -Opname van zuurstof in de spieren.
 -Verbetering van het bewegingsapparaat.
 -Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller endorfine
 -Versterking van het immuunsysteem

Contra-indicaties (voor alle massages)

Er zijn een aantal contra-indicaties waarbij u niet, of slechts gedeeltelijk, gemasseerd mag worden.  Dit kan per massage verschillen, maar u moet hierbij denken aan bijvoorbeeld:

 * Hoge bloeddruk

 * Griep/ infecties

 * Hartklachten

* Ontstekingen

 * Ernstige rugklachten

 * Koorts

 * Pijn

 * Extreme vermoeidheid

 * Besmettelijke huidaandoeningen

 * Open wonden

 * Wratten

 * Spataderen

 * Trombose

Tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap wordt er ook niet gemasseerd, daarna is de speciale zwangerschapsmassage mogelijk.

Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts!