Close

Therapeutische massages

Bekijk hier het aanbod

” Er zijn diverse klachtgerichte massages in onze praktijk: de hoofdpijn- en de rugpijnmassage zijn daar een voorbeeld van. “

Aanbod therapeutische massages

Hoofdpijnmassage

Ruim 2 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn, en dat minimaal één dag in de week. Hoofdpijn kan ervoor zorgen dat sommige mensen niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Dit gaat ten koste van uw sociale leven, maar het heeft ook gevolgen voor uw werksituatie. Twee procent van alle Nederlanders, dat zijn er ongeveer 320.000, heeft hoofdpijn als gevolg van te veel pijnstillers of te veel cafeïne. Maar ook veelvuldig gebruik van smartphone en computer levert problemen op, evenals een slechte houding.

Er zijn diverse soorten hoofdpijn:

-migraine

-(kinder)migraine

-spanningshoofdpijn

-clusterhoofdpijn

-chronische dagelijkse hoofdpijn

-medicatie afhankelijke hoofdpijn

Pijn is een alarmsignaal dat aangeeft dat het lichaam aandacht nodig heeft. De oorzaak van pijn kan lichamelijk, maar ook emotioneel van aard zijn. Pijn wordt altijd verergerd door spanning, vermoeidheid, stress en angst. Door spanning te verminderen en de circulatie te verbeteren, kun je pijn verlichten. 

De speciale hoofdpijnmassage kan de klachten verlichten en voorkomen. Onze hoofdpijnmassage bestaat uit een massage van 30 minuten, waarbij de aandacht wordt gericht op de rug, de nek en het hoofd. Met drukpunttechniek en speciale massagegrepen zorgen we ervoor dat de klachten in veel gevallen afnemen en  soms zelfs verdwijnen.

Rugpijnmassage

Rugproblemen zijn de meest voorkomende klachten in onze Westerse beschaving. Ongeveer 80 procent van de Nederlanders (volwassenen) ervaart regelmatig zeurende en stekende pijn in de rug. Rugpijn is een verzamelnaam van diverse rugklachten. De meerderheid van de rugklachten heeft te maken met stress, een slechte houding, ongelukken of verzwakte buik- en rugspieren.Dit is niet alleen een sociaal-medisch probleem (u kunt niet meer lekker bewegen en uw sociale leven wordt minder), maar het is ook een financieel probleem vanwege het grote ziekteverzuim. 

 Uit onderzoek blijkt dat 90% van de rugpijnklachten vallen onder de zogenaamde niet-specifieke klachten. Dit wil zeggen dat de arts, na onderzoek, geen medisch aanwijsbare reden kan aangeven voor de klachten. Wel pijn, geen oorzaak? Veel rugpijnklachten, vooral de niet-medische aanwijsbare klachten, zijn afgeleide pijnklachten.  De pijn in de rug wordt veroorzaakt door een pijnpunt op een andere plaats in het lichaam, maar uit zich bijvoorbeeld in de onderrug. Deze afgeleide pijnklachten zijn vaak goed te behandelen met verschillende massagetechnieken.

Onze speciale rugpijnmassage verlicht de pijn en zorgt voor ontspanning.Voor klachten met een medische oorzaak (o.a. hernia, wervelbeschadiging, versleten wervels,trauma, ect) is het natuurlijk belangrijk dat u eerst uw arts raadpleegt voor u zich laat masseren.

AromaTouch™

Dit is een zachte techniek, waarbij wordt gewerkt met therapeutische essentiële olie. Deze behandeling ondersteunt het welzijn, en helpt bij het gezond functioneren van het autonome zenuwstelsel. Met zachte bewegingen wordt er gewerkt op de energiebanen in het lichaam. De AromaTouch combineert Oosterse en Westerse geneeswijzen, en zorgt voor diepe ontspanning. Deze behandeling is een aanrader bij stress, depressieve klachten, en bij chronische pijn. 

Fibromassage ®

Er zijn twee soorten massages:

-de pijnmassage

-de slaapmassage

De pijnmassage richt zich op de pijnlijke gebieden die de patiënt aangeeft, de slaapmassage heeft als doel het parasympathische deel 

van het zenuwstelsel te activeren.

De Fibromassage brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het lichaam. De ademhaling wordt normaal, het hartritme daalt 

en de stress en pijn in het lichaam verminderen.
 

Er wordt begonnen met een massage van 30 minuten, dit kan worden uitgebouwd.

De twee massages worden niet in dezelfde behandeling  gegeven, u kiest dus voor de pijnmassage of de slaapmassage.

Medical Taping

Medical Taping is een relatief nieuwe manier van tapen. Deze manier van tapen is gebaseerd op de technieken uit de fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie. Medical Taping versnelt het genezingsproces, geeft vermindering van pijn en is onmisbaar bij een therapeutische behandeling. Deze methode wordt inmiddels wereldwijd toegepast door fysiotherapeuten, (sport)artsen, sport- en massagetherapeuten.

Medical Tape heeft een andere werking dan de “standaard” sportmassagetape. Door het gebruik van Medical Tape bent u weer sneller in beweging door een versnelling in het herstelproces. Door de specifieke samenstelling heeft de tape een aantal unieke eigenschappen. Het is een speciaal soort textiel, geweven als de huid met de volgende eigenschappen:

  • Rekbaarheid tot 140%, vergelijkbaar met de rekbaarheid van de huid
  • Dikte en gewicht vergelijkbaar met de huid
  • Latexvrij
  • Lucht en vocht doorlatend
  • 100% acryl, hypo-allergeen
  • Vochtbestendig

U kunt met de tape ook gewoon douchen en zelfs zwemmen.

Wanneer zijn de tapingtechnieken toe te passen?

-Pijnklachten gewrichten
-Hooikoortsklachten
-Houdingcorrecties
-Littekenbehandeling
-Mensturatieklachten
-Hoofdpijnklachten
-RSI klachten / tenniselleboog
-Bindweefselklachten
-Verminderen van ontstekingen en blauwe plekken
-Ondersteunen van gewrichten
-Vochtophopingen

Taping wordt bij voorkeur toegepast na een massage zodat de doorbloeding optimaal is.

Reiki

Reiki betekent universele levensenergie, de energie waaruit alles wat leeft is opgebouwd. Soms ontstaat door heftige emoties, stress of andere oorzaken een blokkade in het lichaam of de geest, waardoor de energie niet meer goed kan doorstromen. Hierdoor kunt u zich uit balans voelen, of u kunt lichamelijk ongemak ondervinden.

Een Reiki-behandeling bestaat uit verschillende handposities, en de behandeling wordt gegeven op een massagetafel. U ligt tijdens de behandeling (gekleed) op uw buik en daarna op uw rug. Door de Reiki-behandeling ontstpant het lichaam, en komt de geest tot rust. Reiki is geen ‘wondermiddel’, maar het stimuleert het zelfgenezend vermogen van de mens, en het geeft een vredig en veilig gevoel.

Reiki kan ondersteuning bieden bij uiteenlopende klachten, zoals hoofdpijn, spierproblemen, huidproblemen, slecht slapen, stress, vermoeidheid en somberheid. Reiki is een prima aanvulling op reguliere geneeswijzen (maar nooit een vervanging daarvan)

Reiki kan tijdens een massage worden gegeven (u bent dan heerlijk ontspannen), of tijdens een aparte sessie van een half uur.

Triggerpoint Therapie

Triggerpoints zijn kleine spierknopen die voor veel lichamelijke pijnklachten kunnen zorgen. Ze kunnen ontstaan door stress, verkeerde houding, verkeerde voeding, overbelasting en lichamelijk letsel. Druk je op de spierknoop dan geeft dit pijn, deze pijn kan uitstralen naar een heel ander gebied. Zo kan een Triggerpoint bij het schouderblad hoofdpijnklachten veroorzaken. Door het behandelen van de betreffende Triggerpoint verminderen de hoofdpijnklachten of zullen de klachten zelfs in zijn geheel verdwijnen.

Welke klachten kunnen worden behandeld met Triggerpoint-therapie?

-Hoofdpijnklachten

-Nekpijn

-Hoge- en lage rugklachten

-Chronische pijnklachten

-RSI klachten

-Tenniselleboog

-Shin splint

-Groeipijnen

-Zweepslag

-Frozen shoulder

-Muisarm

-Pijn of stijfheid in spieren en gewrichten

Gun jezelf dat moment...

Wij behandelen alleen op afspraak.

Ja, ik wil een afspraak maken!