Maak kennis met

je therapeut

Massagetherapeut & Orthomoleculair Therapeut.

Elise Jansen – Jala Fit & Healthy

Gun jezelf een gezond en ontspannen leven!

Wie ben ik?

Ik ben Elise Jansen. Na een druk en stressvol bestaan als beëdigd vertaler/ ondertitelaar, heb ik in 2010 het roer omgegooid en me ingeschreven bij Zonnevlecht Opleidingen te Waalwijk. Na een gedegen training heb ik de opleiding klassiek masseur succesvol afgesloten, gevolgd door de opleidingen massagespecialist en massagetherapeut. Hierna heb ik Shiatsu gestudeerd bij Qing Bai, Inspanningsfysiologie gedaan, en me verder verdiept in andere massagetechnieken en orthomoleculaire (sport)voeding. Hierdoor is een optimale behandeling mogelijk.

Mijn diploma’s en certificaten liggen ter inzage in de praktijkruimte. Vraag er gerust naar…

Tijdens mijn opleiding heb ik Massagepraktijk Jala geopend. Jala betekent ‘water’. Water is één van de vijf elementen, de bron van leven, sterk, helder en altijd in beweging. Water is heel belangrijk voor de mens. Het menselijk lichaam bestaat niet alleen voor een groot deel uit water, maar na een massage gebruiken we water om de afvalstoffen weg te spoelen, zodat we ons weer fit en energiek voelen.

Omdat ik me verder wilde specialiseren na klassieke massage, en ik mijn cliënten optimaal van dienst wil zijn,heb ik in april 2014 de opleiding Allround Massagetherapeut afgesloten met een diploma. Hierdoor kon ik, naast het geven van ontspanningsmassages, ook steeds meer klachtgericht gaan werken. Aangezien er ook steeds vaker sporters naar de praktijk komen met sportgerelateerde klachten, ben ik in 2016 aan de HBO-opleiding Sportvoeding & Inspanningsfysiologie begonnen. In 2018 is deze opleiding afgesloten. Omdat bij een gezond leven ook gezonde voeding hoort, was het logische vervolg de opleiding Orthomoleculair Therapeut (specialisaties Sport, Hormoonklachten en Fytotherapie), zodat ik ook op het gebied van voeding en suppletie een deskundig advies kan uitbrengen naar mijn klanten. Sinds augustus 2020 heet de praktijk daarom Jala Fit & Healthy. De massagepraktijk is daar een onderdeel van. 

Naast mensen behandel ik ook honden , kijk hiervoor op KynoCompleet.

Het behandelen van lichamelijke klachten/symptomen gebeurt hoofdzakelijk door vakmensen uit de (sport)gezondheidszorg zoals bijvoorbeeld (sport)masseurs en massagetherapeuten. Een doel van een massage kan zijn het bestrijden van klachten of symptomen. Dit kan op lichamelijk vlak zijn, maar ook op geestelijk/emotioneel gebied (stress). Zo valt zelfs spierpijn bijvoorbeeld al onder gezondheidsklachten. Iedere masseur die zich bezighoudt met gezondheidsklachten moet tegenwoordig voldoen aan de nieuwe wet WKKGZ. Massagepraktijk Jala voldoet aan deze wettelijke eisen, en is aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg (NIBIG), bij het Collectief Alternatief Therapeuten (CAT) en de geschillencommissie (GAT). Op deze manier zijn onze klanten verzekerd van de allerbeste zorg!

Drukte, stress, spanning, werk of sport…soms raakt de balans zoek. Gezonde voeding, beweging & ontspanning zorgen voor een gezond lichaam en een gezonde geest.

Fysiek & mentaal volledig in balans….

Jala is aangesloten bij CAT (Collectief Alternatief Therapeuten) en de BMS (belangenvereniging voor beroepsmasseurs)