Close

Ontspanningsmassages

Bekijk hier het aanbod

” Na een overheerlijke massage voelt u zich weer ontspannen en toch energiek. “

Aanbod ontspanningsmassages

Klassieke Zweedse (ontspannings) massage

Een ontspannen rustige massage van nek/rug/schouders of het gehele lichaam, gegeven met warme olie, op een verwarmde massagetafel.

De massage van het hele lichaam wordt afgesloten met een gezichtsmassage/hoofdhuidmassage. Een massage ondersteunt en herstelt het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans

Deze massage kan zowel in een ontspannen als activerend tempo worden gegeven, naar gelang uw wensen.

In overleg kunnen ook andere massages (bv de hoofdpijnmassage of de rugpijnmassage) in deze massage worden verwerkt.

Een massage zorgt ook voor:

-Het versterken van lymfesysteem.
-Verlichting van spierkrampen.
-Verlagen van de bloeddruk.
-Opname van zuurstof in de spieren.
-Verbetering van het bewegingsapparaat.
-Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller endorfine
-Versterking van het immuunsysteem

Hotstone massage

Een massage met warme basaltstenen. Met de stenen wordt ontspannen gemasseerd, waardoor de warmte het spierweefsel goed kan bereiken. De massage werkt ontgiftend en ontspannend, bovendien wordt de doorbloeding bevorderd. Lichaam en geest komen tot rust.

Door de combinatie van de warme stenen en de beweging met de stenen is het mogelijk om dieper gelegen weefsel te behandelen. Een Hotstone massage zorgt voor ontspanning tot op het diepste niveau.

Daarnaast is een Hotstone massage pure verwennerij en de massage is niet voor niets de nummer 1 onder de wellnessmassages.


Wat is het effect van een Hotstone massage?


Een Hotstone massage ondersteunt en herstelt het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.


Een Hotstone massage zorgt oa voor:


-Ontspanning.

-Stressvermindering.

-Betere doorbloeding.

-Ontspanning van stijve spieren.

Maar een Hotstone massage is bovenal puur genieten. 

* Als de temperatuur buiten boven de 24 graden komt, wordt deze massage niet gegeven.

Bamboemassage

Tijdens deze massage wordt er niet alleen gebruik gemaakt van de handen, maar ook van een bamboestok en een houten ei om acupressuurpunten te behandelen. De combinatie van de bamboestok, het houten accupressuurei en de aanraking van de handen van uw masseur, zorgen ervoor dat de spanningen en spierknopen verdwijnen zodat de rust weer kan terugkeren in het lichaam. Bamboemassage is een nieuwe massagevorm die steeds meer wordt uitgevoerd in grote wellnesscentra en saunacomplexen.

Het is een massage met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen en is gebaseerd op de leer van de vijf elementen (hout, vuur, aarde, water en metaal).

De bamboemassage is een ontspannende massage die doorwerkt op het hele lichaam. Spierknopen verdwijnen en het lichaam ontspant, uw stress vermindert en de doorbloeding verbetert.

Reiki

Reiki betekent universele levensenergie, de energie waaruit alles wat leeft is opgebouwd. Soms ontstaat door heftige emoties, stress of andere oorzaken een blokkade in het lichaam of de geest, waardoor de energie niet meer goed kan doorstromen. Hierdoor kunt u zich uit balans voelen, of u kunt lichamelijk ongemak ondervinden.

Een Reiki-behandeling bestaat uit verschillende handposities, en de behandeling wordt gegeven op een massagetafel. U ligt tijdens de behandeling (gekleed) op uw buik en daarna op uw rug. Door de Reiki-behandeling ontstpant het lichaam, en komt de geest tot rust. Reiki is geen ‘wondermiddel’, maar het stimuleert het zelfgenezend vermogen van de mens, en het geeft een vredig en veilig gevoel.

Reiki kan ondersteuning bieden bij uiteenlopende klachten, zoals hoofdpijn, spierproblemen, huidproblemen, slecht slapen, stress, vermoeidheid en somberheid. Reiki is een prima aanvulling op reguliere geneeswijzen (maar nooit een vervanging daarvan)

Reiki kan tijdens een massage worden gegeven (u bent dan heerlijk ontspannen), of tijdens een aparte sessie van een half uur.

Zwangerschapsmassage/ prenatale massage

Tijdens de zwangerschap hebben de gedachten, gevoelens en emoties van de moeder invloed op de gezondheid van het kindje. Als de moeder vredig en ontspannen is, werkt dit door naar het ongeboren kindje. Na de derde maand van de zwangerschap is er een speciale zwangerschapsmassage mogelijk. Zwangerschapsmassage kan lichamelijke klachten verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen verminderen. Spieren worden soepeler, ademhaling dieper en het hoofd komt tot rust.

Zwangerschapsmassage heeft een positief effect op de slaap, zorgt voor minder rugpijn, minder last van bandenpijn, minder aanmaak van stresshormonen, verlaging van de bloeddruk, en minder complicaties tijdens de bevalling. Bovendien verbetert massage de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind. De massage is zacht, met veel strijkingen, en mag zoals eerder vermeld vanaf de 4e maand.

Door de ontspanning, beleeft u de zwangerschap bewuster en intenster…

Massage helpt overigens ook na de zwangerschap om sneller te herstellen na de bevalling, spieren te ontspannen die nu extra gebruikt worden (nek- en schouderspieren ivm borstvoeding en het dragen van de baby), het vermindert stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.Al vanaf 4 weken na de geboorte (6 weken na een keizersnede) mag u deze speciale massage ondergaan.

Wacht niet tot uw zwangerschapsverlof met boeken, de wachttijd is 6 tot 7 weken.

Babymassage

Aanraken is een van onze eerste levensbehoeften. Een massage versterkt de band tussen ouder en kind.

Door een baby regelmatig te masseren worden de zintuigen van het kindje geactiveerd, slaapt hij/zij rustiger, verloopt de spijsvertering rustiger en worden eventuele ongemakken (zoals darmkrampjes) beter opgevangen. Babymassage helpt ook bij kinderen die veel huilen, overstrekt of onrustig zijn. Ze worden gerustgesteld en ontspannen zich beter.
De massage stimuleert de motoriek, versterkt de spieren en verhoogt de algemene weerstand. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat massage een positief effect heeft op het immuunsysteem. Uw kindje krijgt een gevoel van veiligheid en geborgenheid.


U kunt niet alleen uw kindje laten masseren, u kunt bij ons ook zelf leren uw kindje te masseren. Al tijdens de zwangerschap wordt er een band opgebouwd, en op deze manier wordt die band nog intenser. Door de babymassage leert u uw kindje nog beter kennen en kunt u beter inspelen op zijn/haar behoeftes.

Babymassage kan geleerd worden door iedereen, er is geen speciale voorkennis voor nodig.

De cursus Babymassage bestaat uit 3 lessen van 45 minuten, en deze worden in overleg ingepland. De lessen worden individueel gegeven, in overleg kunnen meerdere moeders tegelijk deelnemen. Uw kindje mag gemasseerd worden vanaf 6 weken.

Kindermassage

De wens om aangeraakt te worden, heeft niets te maken met land of cultuur, en ook niet met leeftijd. Al vanaf de eerste ademhaling speelt aanraking een belangrijke rol in ons leven. Een knuffel van mama of papa als we gaan slapen, als we gevallen zijn, of gewoon even lekker tussendoor. De behoefte aan aanraking houdt niet op na onze babytijd, dit blijft. Aanrakingen en massages hebben een kalmerende werking, na een massage voel je je ontspannen en toch ook energiek. Kinderen moeten steeds meer, ze staan onder druk en de lat wordt steeds hoger gelegd.
In deze hectische tijd is het dan ook heel belangrijk dat kinderen weer even kind mogen zijn, voelen wie ze werkelijk zijn, zich bewust worden van hun lijf. Wij als ouders, opvoeders en therapeuten / masseurs, kunnen daarin een waardevolle rol spelen, bijvoorbeeld via kindermassage.

Onderzoek toont aan dat massage een positief effect heeft op het immuunsysteem, de groei bevordert, het leervermogen en het sociale vermogen verbetert. Ons lichaam reageert op aanraking. Wanneer die prettig is, wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Dit hormoon zorgt voor liefde, rust en genezing.

De kindermassage is een korte massage van 30 minuten, deze kan met speciale massagegrepen of in spelvorm gegeven worden.

Stoelmassage

Deze massage is gebaseerd op de traditionele Japanse drukpuntmassage Shiatsu. De massage wordt over de kleding heen gegeven, op hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen. Het is een korte ontspannende, maar ook activerende massage ter preventie van werkgerelateerde klachten zoals stress en RSI. Stoelmassage wordt vaak aan werknemers gegeven onder werktijd.

De bloedsomloop wordt bevorderd, energie stroomt beter en het lichaam raakt weer goed in balans.

Kruidenstempelmassage

De Thaise kruidenstempelmassage is een ontspannen massage met warme kruidenstempels. De massage bevordert het ontgiften van het lichaam, het ontspant zowel geestelijk als lichamelijk, het vergroot de levensenergie, het vitaliseert, verjongt en verbetert het afweersysteem.

Door het gebruik van zorgvuldig afgewogen kruiden wordt een diepgaande en reinigende werking bereikt.

* Als de temperatuur buiten boven de 24 graden komt, wordt deze massage niet gegeven

Contra-indicaties

Er zijn een aantal contra-indicaties waarbij u niet, of slechts gedeeltelijk, gemasseerd mag worden.  Dit kan per massage verschillen, maar u moet hierbij denken aan bijvoorbeeld:

 * Hoge bloeddruk

 * Griep/ infecties

 * Hartklachten

* Ontstekingen

 * Ernstige rugklachten

 * Koorts

 * Pijn

 * Extreme vermoeidheid

 * Besmettelijke huidaandoeningen

 * Open wonden

 * Wratten

 * Spataderen

 * Trombose

Tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap wordt er ook niet gemasseerd, daarna is de speciale zwangerschapsmassage mogelijk.

Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts!

Gun jezelf dat moment...

Wij behandelen alleen op afspraak.

Ja, ik wil een afspraak maken!